La mulți ani, Seniori!
Ca în fiecare an, de 1 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătoare instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în scopul promovării drepturilor acestora, dar şi a unei imagini pozitive a  îmbătrânirii. Anul trecut, să sperăm că nu și anul acesta, pandemia de coronavirus ne-a împiedicat să sărbătorim cum se cuvine, cu  bucurie această zi dedicată nouă, seniorilor de pretutindeni.
1 Octombrie, Ziua Internaională a Persoanelor Vârstnice reprezintă, fără îndoială, un moment de bucurie și de sărbătoare. Totodată, el ar trebui să fie și unul al reflecției asupra condiției vârstnicului, atât la nivel național, cât și internațional. Ce progrese s-au făcut în domeniul drepturilor persoanelor vârstnice, cum s-au îmbunătățit efectiv condițiile de viață ale acestora? Cum au fost implicați în viața comunităiți din  care fac parte? Dacă la nivel european, programele și strategiile privind îmbătrânirea activă, sănătoasă și demnă sunt demult aplicate cu  succes, la noi, ele și-au făcut loc cu greu pe agenda autorităților, ONG-uri precum federația noastră fiind, de fapt, vârful de lance și  principala promotoare a acestor direcții. Pentru că dincolo de mărirea punctului de pensie, ar trebui să ne preocupe și alte priorități ale  vârstnicilor pe care îi sărbătorim o zi pe an și îi uităm pentru restul de 364 de zile.
„Oamenii devin mari prin instituţiile de binefacere pe  care le lasă în urma lor”. Acestea sunt cuvintele rostite de împăratul Napoleon Bonaparte, cuvinte pe care ni le-am însușit și care  ilustrează cel mai bine existența, activitatea și prestigiul unei astfel de organizații de pensionari, cum este cea a noastră. Grija față de seniori și problemele cu care aceștia se confruntă, dar și alte probleme sociale au reprezentat și reprezintă numitorul comun al C.A.R.P.-urilor care sunt afiliate Federației Naționale “OMENIA”, cea mai puternică organizație a pensionarilor din România. Am fost, suntem și vom fi alături de dumneavoastră, dragi seniori. Primiți din partea noastră un sincer și călduros La muli ani!